atelier

Utrechtse ontwerpstudio voor cartografie, illustratie en grafisch ontwerp

Atelier LANDKAART is een creatieve werkplaats waar grafisch ontwerp en cartografie elkaar ontmoeten. Wij maken moderne, analytische en kleurrijke landkaarten, plattegronden en illustraties op diverse schaalniveaus voor uiteenlopende toepassingen.

Twijfel je nog over de definitieve vormgeving van jouw project? Wij denken graag met je mee!

Van idee tot realisatie

Je kunt bij ons terecht voor uiteenlopende ontwerpen: 
+ klassieke landkaarten
+ thematische landkaarten
+ routekaarten of recreatiekaarten
+ wetenschappelijke kaarten
+ campus, festival, tuin, park, of stadsplattegronden
+ expositie- of promotiemateriaal
+ geografische infographics en overige data-visualisatie
+ een experiment, prijsvraag of project op maat

Onze visie

Wij vinden het belangrijk om ons in te zetten voor een betere planeet met een hogere biodiversiteit en een duurzaam en gebalanceerd leefklimaat. Daarom richten we ons zo veel mogelijk op natuur- en milieugerichte projecten. Voor opdrachten van stichtingen, NGO’s en vrijwilligersorganisaties hanteren we een gereduceerd tarief. 

In een cartografie atelier gaat er elk jaar heel wat papier doorheen. Om onze CO2-footprint zo klein mogelijk te houden laten wij iedere maand één boom planten (dankzij Trees for All) en werken wij samen met een drukkerij die dat ook doet. 

Over het atelier

atelier LANDKAART is in 2022 opgericht door Kelly Hartholt, een jonge, creatieve maker uit Utrecht. Ze heeft een achtergrond in grafische vormgeving en landschapsarchitectuur.
Ze heeft het atelier opgericht als eenmanszaak en wilt het laten groeien tot een werkplek en platform voor creatieve disciplines uit het (geo)grafische- en ruimtelijke domein. 

De deuren van het atelier staan altijd open voor creatievelingen in aanverwante disciplines. Wil je hier een dagje komen werken, samenwerken, of gewoon eens komen kletsen? Je bent van harte welkom voor een kop koffie. 

Heb je een prangende vraag, ideeën voor een interessant project of wil je een samenwerking aangaan? Stuur dan gerust een berichtje via LinkedIn of een mail via de contactpagina.